lauantai 8. maaliskuuta 2014

Leijonakalat - Lionfish

Tämä herrasväki on ihan erinomaisen itsevarmaa porukkaa, eivät pahemmin pelkää sukeltajia. Olen itsekin joutunut muutaman kerran väistämään, kun yritin valokuvata, eikä kuvattava oikein innostunut mun lähentelystäni, kala ui suoraan kohti, ja lähemmäksi tultuaan kääntää itsensä kylki ja selkäpuoli kohti kohdetta. Selkäevän piikkien kärjissä on myrkkyä ja kalat tietävät, että vaikka valokuvaaja on paaaaljon isompi, niin kyllä ne väistää.
Kauniita ovat, ja siksi myös suosittuja akvaariokaloja. Mutta nämä kasvavat suuriksi, ovat kovia syömään, ja akvaariossa ei pian ole sitten muita kun tämä porukka!! Tästä johtuen näitä on mm. Floridassa päästetty mereen, kun ovat syöneet muut kaverit  akvaariosta. On syntynyt invaasio, joka uhkaa moni alkuperäislajeja!
lue lisää tuolta National Geographicin artikkelista
Nationa Geographic artikkeli leijonakaloista

Lionfish are spectacular to photo underwater, but sometimes they get really annoyed of all the attention. I've been forced to backpedal a few times, as the critter swims right at me, and at closer approach turns its' back and dorsal fin towards me. The fins tips are poisonous, so it's best to give space for the photo start! 
They are very beautiful and have been popular aquarium fish. These guys eat a lot, and soon you will find your tank empty of any other species. That's why there is now a serious envision of lionfish in seas, where they should not live, as people have released their overeating lionfish into the sea.  Read more from the National Geographic article. Lionfish

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti